PIIRITOIMINTA

Puheenjohtajan tervehdys
 

Viime vuosi oli suomalaisessa yleisurheilussa huippuvuosi. Menestystä tuli arvokisoissa laajalla rintamalla sekä nuorissa että yleisessä sarjassa. Kausi huipentui Munchenin EM-kisoihin jossa Vilma Murto ja Topi Raitanen ottivat euroopan mestaruudet ja Kristiina Mäkelä ja Lassi Etelätalo hopean ja pronssin. Myös kausi 2023 on alkanut loistavilla tuloksilla ja tulevissa halli EM-kisoissa voidaan odottaa useampia mitaleita. Myös pohjois-savolaisessa yleisurheilussa on nousemassa urheilijoita tasolle jolla voidaan menestyä tulevien vuosien arvokisoissa.

Piiri on panostanut viime vuosina erityisesti seurojen ympärivuotisen toiminnan tukemiseen hankkimalla yhteistyökumppaneita joiden tuella saadaan järjestettyä laadukasta yleisurheilutoimintaa koko pohjois-savon alueella myös pienemmissä seuroissa. Viime talvena toteutettu Peeässän salikisasarja toteutetaan tänäkin vuonna. Myös Peeässän tukema yleisurheilukoulutoiminta, joka on saanut seuroilta hyvää palautetta, saa jatkoa tulevana kesänä.

Suomen urheiluliiton seurakisat jatkuvat uuden yhteistyökumppanin tukemana ja ovat seuroille helppo tapa järjestää pienempiä kilpailuja ja saada lapset innostumaan kilpailuista.

Alkaneella kaudella tullaan järjestämään myös seurakoulutusta, ohjaaja-, valmentaja- ja tuomarikoulutusta, piiri ja alueleirejä, kehittämään valmentajaverkostoja sekä koordinoimaan kilpailutoimintaa.

 

Toivotan Pohjois- Savolaiselle yleisurheiluväelle menestyksekästä yleisurheilukautta 2023,

Timo Eronen
puheenjohtaja
Pohjois-Savon Yleisurheilu ry