PIIRITOIMINTA

Puheenjohtajan tervehdys

Viime vuosina yleisurheilun imago on kärsinyt median nostaessa esiin kohu-uutisia joissa varsinkin Suomen urheiluliitto on saanut kuraa niskaansa. Kritiikki on varmasti monessa tapauksessa ollut aiheellista, mutta paljon on ollut uutisia joissa faktoja ei juuri ole tarkasteltu. Muutosta on vaadittu ja SUL onkin ottanut vaatimukset tosissaan. Vuosi 2019 alkoi uuden puheenjohtajan johdolla, jolla on vahva urheilijoiden ja seuratoimijoiden tuki, hallitukseen on saatu uusia eri alojen ammattilaisia, toimintatapoja uudistetaan ja niihin on tulossa vaadittua läpinäkyvyyttä. Tulevat vuodet näyttävät onko toimet riittäviä, että suomalainen yleisurheilu lähtee nousuun, mutta alku näyttää siltä, että muutosta ollaan tekemässä tosissaan.

Yleisurheilun paikallistason toimintaa tuetaan alueellisten verkostojen kautta. Aluejohtokunta, jossa itäisellä alueella on edustus Pohjois-Savosta, Pohjois-Karjalasta ja Etelä- Savosta sopivat toiminnan paino­tuksista sekä aluepäällikön ja piirien välisestä työnjaosta. Alkaneella kaudella tullaan järjestämään seurakoulutusta, ohjaaja-, valmentaja- ja tuomarikoulutusta, piiri ja alueleirejä, kehittämään valmentajaverkostoja sekä koordinoimaan kilpailutoimintaa.

Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen on yksi piirin painopistealueista. Viime kesänä toteutettu PeeÄssä yleisurheilukoulutoiminta, joka sai seuroilta hyvää palautetta saa jatkoa tulevana kesänä. Lisäksi toteutetaan erilaista leiritoimintaa, joista uutena ensi syksynä alkavat lasten ja nuorten lajileiripäivät.

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti. Se on helppo ja riskitön varainhankintakeino seuroille. Kutsun kaikki Pohjois- Savolaiset seurat keräykseen ja toivonkin että otatte haasteen vastaan.  Tehdään yhdessä hyvää.

Toivotan Pohjois- Savolaiselle yleisurheiluväelle menestyksekästä yleisurheilukautta 2019,

Timo Eronen
Pohjois-Savon Yleisurheilu ry