PIIRITOIMINTA

Puheenjohtajan tervehdys

Koronapandemia näyttää vihdoinkin hiipumisen merkkejä ja rajoituksia on pystytty purkamaan. Toivottavasti pystymme nyt suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaamme miettimättä osallistumisrajoituksia tai sitä onko tapahtumia ja kilpailuja ylipäätään mahdollista järjestää.

Tätä kirjoitettaessa on juuri saatu SM-hallit pidettyä Kuopiossa.  Kilpailut onnistuivat loistavasti, tulostaso nousi korkeaksi, saatu palaute kisoista oli positiivista ja yleisökin pääsi paikalle. Kilpailujen onnistuminen oli osoitus siitä mitä seurayhteistyöllä saadaan aikaan. Kisoissa oli toimitsijoita useista Pohjois-Savon seuroista tekemässä talkoilla työtä yleisurheilun hyväksi ja mahdollistamassa kisojen onnistumisen. Otetaan tästä mallia myös jatkossa ja yhteistyötä voidaan laajentaa myös muuhun toimintaan. Valmennusta voidaan järjestää niin, että samalla valmentajalla on useiden seurojen urheilijoita ryhmässään, kilpailuja voidaan järjestää niin, että pääjärjestäjää avustaa muut seurat hoitamalla yksittäisiä lajeja. Tämä madaltaa seurojen kynnystä järjestää kilpailuja. On tärkeää, että alueellamme on paljon laadukkaita kilpailuja. Toteutetaan ne yhdessä.

Viime talvena toteutettu Peeässän salikisasarja toteutetaan tänäkin vuonna. Myös Peeässän tukema yleisurheilukoulutoiminta, joka on saanut seuroilta hyvää palautetta, saa jatkoa tulevana kesänä. Suomen urheiluliiton seurakisat jatkuvat uuden yhteistyökumppanin tukemana ja ovat seuroille helppo tapa järjestää pienempiä kilpailuja ja saada lapset innostumaan kilpailuista.

Alkaneella kaudella tullaan järjestämään seurakoulutusta, ohjaaja-, valmentaja- ja tuomarikoulutusta, piiri ja alueleirejä, kehittämään valmentajaverkostoja sekä koordinoimaan kilpailutoimintaa.

Toivotan Pohjois- Savolaiselle yleisurheiluväelle menestyksekästä yleisurheilukautta 2022,

Timo Eronen
Pohjois-Savon Yleisurheilu ry