PIIRITOIMINTA

Puheenjohtajan tervehdys

Suomessa vallitsee nyt koronaviruksen takia poikkeusolot. Koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ja suomalaisten terveyden eteen tehtävät toimet koskettavat meitä jokaista. Ne ovat välttämättömiä, mutta ovat iskeneet suomalaiseen urheilukenttään rajummin kuin mikään koskaan aiemmin. Seuratoiminta on pantu jäihin, liikuntapaikat on kiinni, ryhmäharjoittelut keskeytetty ja kilpailut peruutettu ainakin toukokuun loppuun asti. Mitä tapahtuu sen jälkeen, siihen ei ole tällä hetkellä vastausta. Uhka poikkeusolojen kestosta ja jatkumisesta pitemmälle kesään aiheuttaa seuratoimijoille suurta huolta seurojen taloudesta ja tulevaisuudesta.

Liikuntaa ja harjoittelua ei saa unohtaa poikkeusoloissakaan ja koska lähikontakteja on vältettävä, seurat voivat edesauttaa jäsentensä liikunta-aktiviteetteja ja hyvinvointia hyödyntämällä sähköisiä sovelluksia, e-valmennusta ja muita vastaavia keinoja. Samalla pidetään yhteyttä urheilijoihin ja seuraväkeen. Korona väistyy ja toiminta jatkuu ennemmin tai myöhemmin, silloin on hyvä olla suunnitelmat valmiina, kuinka seurat voivat tarjota monipuolista ja innostavaa toimintaa jonka pariin on helppo tulla ja halutaan tulla. Toivottavasti myös yhteiskunta antaa tukensa seuroille ja helpottaa tietä eteenpäin.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta on tulevan kesän toimintaa suunniteltava ja uskottava, että yleisurheilutoiminta pystytään jossain vaiheessa käynnistämään ja ainakin osa tapahtumista ja kilpailuista pystytään järjestämään, vaikkapa siirtämällä niitä mahdollisuuksien mukaan syksymmälle.

Pidetään itsestämme ja kanssaihmisistämme huolta!

Timo Eronen
Pohjois-Savon Yleisurheilu ry