PIIRITOIMINTA

Puheenjohtajan tervehdys

Yleisurheilukausi 2018 on jo hyvässä käynnissä, hallimestaruuskilpailut on käyty ja alkaa valmistautuminen kesän koitoksiin. Seurat ja urheilijat valmentajiensa kanssa ovat varmasti jo suunnitelleet, ainakin alustavasti, ensi kesän tärkeimpiä kilpailuja. Osalle urheilijoista tavoitteet on asetettu kansainvälisiin arvokisoihin, osalla suomenmestaruus ja Kalevan kisat ovat ne tärkeimmät. Kesän aikana on tärkeää hakea kilpailutuntumaa myös pienemmistä kilpailuista. Kun kilpailukalenteria katsoo, niin vaihtoehtoja kyllä löytyy. Monia ei kuitenkaan kiinnosta lähteä satojen kilometrien päähän kilpailemaan. Siksi olisi tärkeää että omalta alueelta löytyisi hyviä kilpailuja. Tällaisia voisivat olla aluemestaruus- ja piirinmestaruuskilpailut, mutta viime vuosina osallistujamäärät näissä ovat huolestuttavasti vähentyneet. Itäisellä alueella halutaan edelleen panostaa aluemestaruuskilpailuihin ja niihin on luotu mm. palkitsemisjärjestelmä. Myös piirinmestaruuskilpailuihin ja seuracupiin toivoisin seurojen lähtevän isolla porukalla. Näin luodaan seurahenkeä ja samalla luomme yleisurheilusta imagoa myös joukkuelajina, sillä monesti kuulee sanottavan että joukkuelajit vetävät.  Seurakisat ovat matalankynnyksen kilpailuja, joita kaikki seurat voivat järjestää omien resurssiensa mukaan, sitä kautta on hyvä mahdollisuus innostaa lapsia liikkumaan ja löytää samalla uusia kykyjä.

Tärkeää on että asuinpaikasta riippumatta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus harrastaa ja innostua yleisurheilusta sekä saada edellytykset kasvaa hyväksi urheilijaksi. Tämä edellyttää että seuroissa järjestetään yleisurheilukouluja, seurakisoja, tehdään yleisurheilua tutuksi kouluissa ja järjestetään koululaiskisoja, kehitetään nuorisovalmennusta ja mahdollistetaan lapsille ja nuorille jotka haluavat mennä urheilijan polulla eteenpäin osaava ja ammattitaitoinen valmennus.

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti. Se on helppo ja riskitön varainhankintakeino seuroille. Kutsun kaikki Pohjois- Savolaiset seurat keräykseen ja toivonkin että otatte haasteen vastaan.  Tehdään yhdessä hyvää. Alkaneella kaudella tullaan järjestämään seurakoulutusta, ohjaaja-, valmentaja- ja tuomarikoulutusta, piiri ja alueleirejä, kehittämään valmentajaverkostoja sekä koordinoimaan kilpailutoimintaa.

Toivotan Pohjois- Savolaiselle yleisurheiluväelle menestyksekästä yleisurheilukautta 2018,

Timo Eronen
Pohjois-Savon Yleisurheilu ry